Народното събрание прекрати окончателно концесията пристанище Росенец“, която от десетилетие и

...
Народното събрание прекрати окончателно концесията пристанище Росенец“, която от десетилетие и
Коментари Харесай

Парламентът прекрати концесията на пристанище „Росенец“

Народното заседание приключи дефинитивно концесията пристанище „ Росенец “, която от десетилетие и за десетилетия напред се държеше от съветската компания „ Лукойл “. В един ден депутатите гласоподаваха и на първо, на второ четене измененията в Закона за надзор по използване на ограничаващите ограничения предвид на дейностите на Русия, дестабилизиращи ситуацията в Украйна.

След като от години публицисти и осведомени разясняват, че „ Лукойл Нефтохим Бургас “ на процедура е превзел „ Росенец “ и го е трансформирал в съветски анклав, в този момент единствено за два дни ръководещата коалиция и сътрудниците им от Движение за права и свободи оповестиха и гласоподаваха окончателното лишаване на концесията.

Възложените концесии за реализиране на действия в стратегически обекти от голяма важност за националната сигурност, засягащи петрол и артикули от нефтен генезис, създадени от недопечен петрол, с генезис Русия или изнесени от Русия, на лица, попадащи в обсега на европейски правилник по отношение на ограничаващи ограничения предвид на дейностите на Русия, дестабилизиращи ситуацията в Украйна, се приключват в едноседмичен период, записаха в окончателните законодателни промени депутатите.

В двуседмичен период от лишаване на концесията Министерството на превоза и известията поема оперативното ръководство на оборудването. Този текст беше препоръчан от Хамид Хамид (ДПС) като публицистична корекция в пленарната зала и утвърден със 143 гласа „ за “, 52 „ срещу “ и 1 въздържал се, предава Българска телеграфна агенция.

Разпоредбите от законопроекта с направените публицистични промени бяха гласувани накуп и признати със 144 гласа „ за “ и 52 „ срещу “. В поддръжка на промените на второ четене гласоподаваха съдружните сътрудници от ГЕРБ-СДС, „ Продължаваме промяната – Демократична България “ и подкрепящите ги Движение за права и свободи. Против бяха от „ Възраждане “ и Българска социалистическа партия, а депутатите от „ ИТН “ не участваха в гласуването.

Отхвърлено беше предлагането на Петър Петров („ Възраждане “) прекратяването на концесията да се случи в четириседмичен, а не в едноседмичен период.

Депутатите от проруските партии „ Възраждане “ и Българска социалистическа партия възразиха против метода на приемане на законопроекта на две четения в едно съвещание. От партията на Костадин Костадинов оповестиха, че ще се извърнат към Конституционния съд, както са го създали и за референдума за опазване на българския лев.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР